Blog

Anna Tsuchiya

2014.07.01 15:29

Sokan akik az animét látják megtalálják azt a zenét benne ami közel áll hozzájuk. Anna Tsuchiya és Olivia Lufkin, a két énekesnő akik a NANA zenéjét is éneklik (Nana és Reina). Ennek ellenére, hogy szeretjük az anime zenéjét nem ismerjük Anna és Olivia zenéjét csak amit hallhattunk a Nanából, ahogy róluk sem tudunk sokat. Ezért nézzük csak meg elősször Anna Tsuchya életéről és zenéjéről.

 

 Anna Tsuchiya 1984. március 14-én született Tokióban . 

Zenei  (szóló) karierje kezdetén adta ki első kislemezét 2005-ben.

A harmadik kislemeze kapta a ,,Rose" nevet amit felhasználtak a NANA animéhez. Első nagy sikere volt Annának amit Ti is Nana rajongók hallhattatok az animében. A negyedik kislemezét is felhasználták később a NANA folytatásában. Ez a ,,Kuroi Namida" És a ,,Lucy" volt. 

Első kislemezéről  A My Fate egyik ismertebb száma. Ezt Angol felirattal itt láthatjátok ----> www.youtube.com/watch?v=tdqHeqlClV8

Ahogy visszakeresgéltem ez tetszett meg legjobban és a kedvencem lett. Végül a magyar szövegének egy részletét olvashtjátok. :) 

 

Magyar dalszövege: De...szeretném ismerni a sorsom,

Mielőtt az összes reményem elhalványul.
Hagyj levegőhöz jutni,
Emelj magasra, ahogy csak tudsz.
Szeretnék elszállni valahová.
Messze, messze ettől a  világtól.
Adj nekem szárnyakat,
Amikkel örökké szárnyalhatok...

Tudom, hogy  kíváncsi vagy,
Mire is várok folyton.
Eljöttél a szobámig,
De én bezártam az ajtóm.

A csendben képes vagy meghallani a saját szívverésed...
Csak hinned kell abban, amit látsz, és érzel.

De... ismerned kell a sorsom,
Mielőtt megfagy a vérem az utolsó cseppig.
Vigyél egy olyan helyre, ahol örökké együtt lehetünk.
Szeretnék elszállni valahová.
Messze, messze ettől a világtól.
Adj nekem szárnyakat,
Amikkel örökké szárnyalhatok...

[Fordítás: https://manamislife.blogspot.hu/] 
 

 

Nana 14. kötet

2014.07.01 14:51

Sziasztok! 

 Már a NANA 14. kötete is olvasható magyar nyelven és már ki is adta a Mangafan. 

A történet folytatódott és megincsak megdöbbenthetett mindenki. Kicsit a yaoi (shounen ai) kedvelőinek is kedvezett most. Egyetlen jelentősebb ilyen jellegű képkocha volt benne de  nagyon meglepett és még orrvérzés is volt a látványtól :D 

 Ahogy az eddigieket ezt is csak ajánlani tudom. Aki pedig még nem kezdte el olvasni a mangát, de tetszett neki az anime akkor az kezdje el  mert nem veszít vele. ;) 

 

Manga 13. kötet *-*

2013.12.07 09:01

A héten olvastam ki a Nana 13. kötetét ami nemrég jelent meg az országban. 
Mivelis még ezek a fejezetek nincsenek animében így furcsa volt látni a folytatást. Habár a 12. manga végén is voltak új részek. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ahogy az animénél is volt eddig így itt is hogy, voltak részek amikor egyszerűen szakadtam a nevetéstől egyszer pedig a sírás kerülgetett. Szerintem viszont ilyen egy igazán jó folytatás. De nem is húzom tovább a szót. Olvassátok el! Megéri. ;)  :D 

Szereplő bemutatása: Misato

2012.12.07 12:04

 

Név: Uehara Misato

Rajong: Blest

 

Oosaki Nana és a Blest első számú rajongója Misato. Minden Blest koncerten ott van és ajándékot ad általában Vivienne Westwood-os ruhákat Nanának. Kinézete alapján nem lehet róla tudni, hogy punkzene rajongó. Általában kislányos ruhákat hord, göndör a haja és szőke. 

Amikor elősször zenélt a BlackStones Tokióban akkor Misato is elutazott a fővbárosba, hogy láthassa őket. Ott maradt pár napig, de nem hiába. így sok időt tölthetett el Nanával. Ezért viszont Hachiko nagyon féltékeny lett, de végül megszetette a lányt és összebarátkozott vele. 

Szereplők bemutatása: Junko

2012.12.07 09:51

Név: Saotome Junko (Jun)

Kor: 20 

Egy helyi lénygimnáziumba járt , ott ismerte meg Nanát. Legjobb barátok, habár néha nehezen viseli el barátját. A gimnázium után művészeti iskolába járt ahol   találkozott régi osztálytársával Soujival és Kijosukéval akivel járni kezdtek majd mégány hónapra rá összeköltöztek. Még mindig egy suliba jár Nanával akit véleménye szerint nem tud magáról levakarni gimi óta. Mindig mellette áll, tanácsot ad neki, biztatja és persze szidja is. Ennek ellenére igazi barátok. 

Jun végül Tokióba megy Kijosukéval, hogy folytassa a festészetet Nana viszont egyedül marad, de eldönti, hogy ha szerez elég pénzt barátai után megy a fővárosba.

Szereplő bemutatása: Shin

2012.12.04 17:16

Név: Okazaki Shinichi ( Shin)

Banda: Blest

Életkor: 15 év

A Blest basszusgitárosa, Ren helyére lép be. Egy hirdetésen jelentkezik ahol elsőre észe veszik a tehetségét.Otthonról szökött meg, de nem tudni miért.  A meghallgatáson 18 évesnek adta ki magát bár mégy csak 15. A legnagyobb példaképe Ren a Trapnest basszusgitárosa . A bandába csatlakorásakor tett egy igéretet, hogy túl fogja szárnyalni őt. Kis idő után a stílusa is megváltozik és rászokik a dohányzásra.

Amikor takálkozik Reirával beleszeret. Így folyton eggyütt vannak, segítik egymást. 

 

 

1 | 2 >>